PARTNER

Ja daar sta je dan. Al veel geprobeerd en voor je gevoel wil het niet vlotten. Samenwerken, richting geven, het blijft lastig. We komen vaak niet vooruit omdat "iets" ons laat doen wat we altijd al deden. Ik bied partnerschap aan om het "iets" anders te bekijken. Dat doe ik door het "iets" op te schudden, te onderzoeken en te ontmaskeren.

Ontmaskeren betekent het gedoe opzoeken, mensen het gedoe laten ervaren en ondersteunen in het omgaan met gedoe. Want uit vermijding van gedoe wordt gedoe geboren. Meestal ga ik aan het werk als er al veel gedoe is en dat is prima, maar eigenlijk te laat. We gaan aan de slag als we het gevoel hebben dat er iets moet veranderen. Dan zitten we er al in. Juist als het rustig is, is het een goed moment om "iets" te onderzoeken, want "iets" begint klein, voordat het uitgroeit tot echt gedoe! Als je vertrouwen krijgt in het ontmaskeren van gedoe, verliest het zijn macht en krijg je niet meer wat je altijd al kreeg. Daar ligt de sleutel.

Als partner kom ik tot de kern, steek wat aan als het nodig is, duid ik en ondersteun het verdere proces tot er voldoende vertrouwen is. Dan trek ik weer verder.