MIJN PASSIE

Ik ben een zoeker. Heb mij nooit neergelegd bij wat anderen mij vertelden over het leven. Vanuit die zoektocht heb ik mij ontwikkeld en heb ik een eigen kijk op het leven gekregen. Vanuit die kijk zie ik dat veel mensen om mij heen vastlopen in hun leven. De één legt zich daar bij neer en lijkt het "uit te zitten". De ander vlucht in iets nieuws en probeert het opnieuw. Ondertussen piekeren we ons wat af, klagen we over vele zaken, maken we ons zorgen en zijn we soms boos of verdrietig.

We lopen vast omdat we geen alternatief hebben voor wat we doen. Ik weet ondertussen dat het alternatief er wel is. Die weg vinden bleek niet moeilijk, op de weg blijven wel. Moeilijk en toch heel bevredigend.

Mijn weg is groeien door belemmeringen weg te halen en ik heb, met hulp van anderen, vele belemmeringen weggehaald bij mijzelf. Met die kennis en ervaring kan ik nu anderen ondersteunen bij het vinden van hun weg. Want als ik het kan, kunnen anderen het ook.

Mijn weg noem ik duurzame ontwikkeling of verandering omdat het in de kern van mensen plaatsvindt. Als mensen duurzaam ontwikkelen, ontwikkelen teams en organisaties ook duurzaam. Dat is wat deze tijd vraagt, vind ik.