IETS ANDERS!

We willen dingen anders! Maar uit onderzoek blijkt dat meer dan driekwart van onze plannen sneuvelen. Hoe kan dat toch? Heel simpel, we lijden aan tunnelvisie en we doen steeds wat we altijd deden en krijgen we wat we altijd kregen. Hoe kom ik daarbij? Nou, ik zie veel mensen plannen maken waar we van weten dat ze voor driekwart niet gehaald gaan worden.

We zijn niet bij machte om het wel te laten slagen en dat leidt tot klagen, piekeren, oeverloos discussiëren, ruzie maken, afzetten, uitzitten en uiteindelijk tot afhaken.

Dat hoeft niet. Er is een uitgang, en dat is niet meer doen wat je altijd deed. Hoe doe je dat? Door dieper te kijken, onder het geklaag en gepieker van de machteloosheid. Daar zit het echte probleem, het echte gedoe. Dat is niet nieuw. Freud en vele anderen hebben het over het onbewuste, onze blinde vlekken. En toch, ondanks dat we dat weten, houdt "iets" onze vlekken blind en onbewust.

We laten ons steeds weer afleiden door “iets” en dat is de basis van onze tunnelvisie. Door dat te ontmaskeren in onszelf, in teams en in organisaties ontstaat authentiek gedrag en stoppen we met doen wat we altijd deden. Ik heb mijn “iets” ontmaskerd en kan anderen ondersteunen om hetzelfde te doen.

Laten we samen de sprong maken!